Ağaç Sirkesinin Tarım Kimyasalları Karşısında Kullanım Alanları
Odun sirkesinin kullanımıyla ilgili modern araştırmalar ilk olarak 1950’lerin başında Japonya’da gerçekleştirildi. Etkili olduğu bildirildi: buğdayda rozet veya yeşil mozaik, tatlı patateste nematod, tütün mozaiği, yapraklı sebzelerde külleme, yaprak madencisi ve diğer böcek zararlıları. Bununla birlikte, tarımsal kimyasalların piyasaya sürülmesi ve anlık etkileri nedeniyle, odun sirkesi üzerine yapılan araştırmalar arka planda kaldı. On yıl önce, tarımsal kimyasalların etkinliği ve güvenliği ortaya çıktıkça odun sirkesine olan ilgi yeniden su yüzüne çıktı. Artık Japon çiftçiler tarafından yaygın olarak kullanılıyor ve ayrıca Tayvan ve Kore’de de hızla yetişiyor. Odun sirkesinin asetik asit, metanol, fenol, ester, asetaller, keton, formik asit ve diğerleri gibi 300’den fazla bileşen içerdiği tahmin edilmektedir. Belirli bir elementin spesifik etkinliği yerine, odun sirkesi durumunda, çeşitli elementler sinerjik olarak çalışır. Odun sirkesinin seyreltme oranı ile çeşitli faktörler kontrol edilir. Bakterisidal etkisinin yanı sıra mikropları yayma özelliğine sahiptir. Büyümeyi tetikleyen bir etki sağlayan radikal niteliklere sahiptir. Ancak karışımın konsantrasyonuna bağlı olarak bitkinin büyümesini geciktirmek için de kullanılabilir. Odun sirkesindeki çeşitli elementler, yardımcı enzimler veya katalizör olarak çalışır. Hücre çoğalması gibi reaksiyonlarda çeşitli enzimler rol oynar. Enzimlerin işlevleri, odun sirkesindeki reaksiyonları ve hücre çoğalmasını koordine eden elementler. Ko-enzimler ve katalizörler olarak etkili olan elementler sadece çok küçük bir miktar gerektirir. Vücudumuzdaki vitaminler gibidir. Bu elementlerden bazılarının dozajı, PPM biriminde etkilidir. (Milyon başına parça).
Odun sirkesi, bitkiler tarafından doğrudan alınan az miktarda besin içerir. Ayrıca bakterisit ve antelmintik etkiye sahip çok az element içerir. Ne gübre ne de tarımsal kimyasaldır. Yine doğru uygulandığında gübre alımını arttırır ve çeşitli hastalıkların neden olduğu zararları azaltır. Odun sirkesi köklenmeyi artırır, toprağın besin durumunun düzenlenmesine ve mikrobiyolojik popülasyonun dengesine yardımcı olur. Mikrobiyolojik popülasyondaki değişiklikler sadece toprağa bağlı hastalıkların eğilimini büyük ölçüde azaltmakla kalmaz, aynı zamanda köklerin canlılığını da arttırır ve dolayısıyla besin maddelerinin daha iyi alınmasını sağlar.
Odun sirkesinin nematodlara karşı çok etkili olduğu uzun zamandır biliniyordu. Nematodları doğrudan öldürür ve onlarla beslenen mikropları çoğaltır. Yüksek asitlik, metanol ve fenol içeriği, 50 ila 100 kat seyreltme gibi yüksek bir konsantrasyonda güçlü bakterisidal etkiye sahiptir. Bununla birlikte, mikroplar, 200 kat seyreltme ile seyreltildiğinde iyi yayılır. Bunun başlıca nedeni, ana elementi olan asetik asitin metabolizma üzerindeki etkisidir. Asetil ko-enzim, bitkiler ve mikroplar tarafından asetik asitten üretilir. TCA döngüsü sayesinde, asetil ko-enzim, sitridik asit, malik asit, fumarik asit, süksirik asit ve bitki ve mikroplar için gerekli olan diğer elementlere dönüştürülür. Mikropların yayılmasının ana nedeni budur.
Yapraktan uygulama yoluyla, bazı bakteriler doğrudan temasla öldürülür ve mikrobiyolojik popülasyondaki değişiklikler patojenik bakterilerin yayılmasını engeller. Yaprak yüzeyindeki asitlik de yayılmayı engeller. Ancak yapraktan uygulamanın en dikkat çekici etkileri yaprakların zararlılara ve hastalıklara karşı direncinin artması ve tarımsal kimyasalların etkinliğinin artmasıdır.
Ağaç sirkesinin yapraklara uygulanmasıyla yapraklar parlak ve koyulaşır. Bunun nedeni, fotosentezi teşvik eden odun sirkesinde esterin etkisiyle klorofil artışından kaynaklanmaktadır. Bu ester aynı zamanda şeker ve amino asitlerin oluşumuna da yardımcı olur. Bu aynı zamanda ürünün daha iyi bir tada sahip olmasını sağlar. Daha sağlıklı yapraklar doğal olarak zararlılara ve hastalıklara karşı daha güçlü bir dirence sahiptir.
Beş bitki hormonu, bir bitkinin büyümesi ve sağlığı ile yakından ilgilidir. Bunlar: giberellin, sitokinin, oksin, etilen ve absisik asittir. Eterilen ve absisik asit, bitkinin hastalıklara ve bakteri saldırılarına karşı direncine katkıda bulunur. Metiyonin adı verilen bir amino asit, etilen oluşumunu etkiler. Aşırı nitrojen alımı etilen oluşumunu azaltır. Öte yandan, gibberellin, sitokinin ve oksin gibi büyüme hormonları üretilecektir. Sonuç olarak bitkinin boyutu artar ancak hastalıklara karşı direnci azalır. Eterilenden oksitlenmiş etilen oluşumu ve metiyonin oluşumu asitler tarafından hızlandırılır. Odun sirkesi asitliğinden dolayı oluşumuna yardımcı olur.
Ayrıca odun sirkesi nitrojenden amino asitlere dönüşüm sürecini hızlandırır. Başka bir deyişle, nitrojen etkili bir şekilde amino asitlere dönüştürülür. Bu aynı zamanda metiyonin oluşumunu da stabilize edecektir. Sonuç olarak, oksitlenmiş etilen de üretilir. Bu işlemler, çeşitli hastalıklara karşı bitkilerin daha yüksek direncine katkıda bulunur.
500 kez seyreltildiğinde, odun sirkesi suyun küme değerini 1 / 3’e düşürebilir. Bu, suyun aktif hale geldiği ve bitkiler tarafından kolaylıkla emilebileceği anlamına gelir çünkü düşük salkım değeri olan su çok küçük bir kütledir. Bu kütlelerin her biri bir veya birkaç mineral elementi tutacaktır. Bu elementler bitkilere kolaylıkla alınabilir.
Zirai kimyasalların veya sıvı gübrelerin konsantrasyonu, daha yüksek nüfuziyeti nedeniyle 500 kat seyreltilmiş bir odun sirkesi çözeltisinde seyreltilirse% 50 oranında azaltılabilir. Bu, tarımsal kimyasalların kullanımını büyük ölçüde azaltacaktır. Ancak alkali kimyasallarla kullanılmamalıdır.
Ağaç Sirkesinin Tarımda Kullanım Alanları
Odun Sirkesi , ağaçlardan elde edilen doğal bir özdür. Tarımda ve hayvan yemlerinde kullanılır. Organik tarım için iyi bir seçimdir. Doğal içeriği onu kimyasal böcek ilaçlarına ve gübrelere çekici bir alternatif haline getirir. Ayrıca toksik değildir ve biyolojik olarak parçalanabilir. İnanıyoruz ki Odun SirkesiABD tarım sektörüne önemli faydalar sağlayabilir. Mevcut tedarik zincirine ve çiftlik altyapısına uyan kapsama karşı iyi ekonomik nakliye maliyetlerine sahip yüksek yoğunluklu bir sıvıdır. Gelişmekte olan bir kömür üretim endüstrisinden, sınırlı pahalı tarım kimyasallarına daha az bağımlılık sağlayan, büyüyen organik ve sürdürülebilir bir tedarik kaynağı vardır. Uzun yıllar boyunca diğer bölgelerde tarım için Ağaç Sirkesinin yaygın kullanımı ve olumlu deneme sonuçları, potansiyel olarak çiftlik girdi maliyetinden bağımsız veya hatta üretim sonuçlarını iyileştirirken negatif olabilecek bir ürüne yol açar.
Ağaç Sirkesi Tarıma Nasıl Fayda Sağlar?
Odun sirkesi suyun salkım değerini 1 / 3’e düşürür. Bu, suyun aktif hale geldiği ve bitkiler ve hayvanlar tarafından kolaylıkla emilebileceği anlamına gelir, çünkü düşük salkım değeri olan su çok küçük bir kütledir. Bu kütlelerin her biri bir veya birkaç mineral elementi tutacaktır. Bu elementler bitkilere kolaylıkla alınabilir. Bu, tarımsal kimyasalların kullanımını büyük ölçüde azaltacaktır. Ancak alkali kimyasallarla kullanılmamalıdır.
Uygulama Notları
Odun sirkesinin çok çeşitli olası kullanımları vardır, bu nedenle deneme parametrelerinize karar verirken, deneyimlerinizden keşfettiğimiz aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurmanızı öneririz:
Ağaç Sirkesi, mevcut (daha pahalı) kimyasalın hacmini azaltarak ve doğrudan odun sirkesi ile değiştirerek penetran ve iyileştirilmiş bitki alımı için kullanılıyor, muhtemelen alımı iyileştirebilir ve aynı veya daha düşük olan mevcut kimyasaldan daha iyi sonuçlara sahip olabilir. girdi maliyeti
Ağaç Sirkesi, en az harcama için diğer kimyasalların seyreltme suyu ile karıştırıldığında bitki alımına yardımcı olmak için penetrant olarak kullanıldığında daha düzenli olarak daha düşük oranlarda başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.
Tek başına tohum çimlenmesi için bir uyarıcı olarak kullanılan Ağaç Sirkesi, çeşitli türler için geliştirilmiş vuruş oranı ve süresi göstermiştir.
Odun Sirkesi, daha düşük oranlarda faydalı bitki sağlığı gösterir, ancak artan konsantrasyonda bitki sağlığına zararlı etkiler de gösterebilir.
Ağaç Sirkesi her zaman seyreltilerek kullanılmalıdır ve mukavemeti yapraktan ve toprağa uygulama sıklığı ile birlikte değişiklik gösterecektir.
Daha uzun süreli düzenli kullanım, bitki sağlığı ve kendilerini doğal olarak koruma becerisinin çok daha iyi olduğuna dair işaretler göstermiştir.
Başvururken, istediğiniz sonucu elde etmek için doğru dengeyi sağlamanız gerekir.
Ağaç Sirkesinin Gübre Olarak Avantaj ve Faydaları:
Kökler yoluyla emilimi artırın
Bitkileri ve sebze büyümesini uyarır
Kökleri ve yaprakları güçlendirir
Yararlı mikropların miktarını artırır
Artan toprak mikrobiyal ağırlığı
Daha iyi alım için penetrant olarak kullanılır.: 1:500 seyreltme suyu
Olumsuz koşullara karşı mahsul direncini artırın
Geliştirilmiş ağaç sağlığı, daha iyi fotosentez için daha koyu yeşil yapraklar, daha kalın ve daha güçlü gövdeler, daha yüksek büyüme oranları, doğal olarak hastalığa daha dirençli.
Meyve kalitesini iyileştirir ve meyvede şeker içeriğini artırır ve mahsulün gelişimini teşvik eder.
Meyvenin lezzetini, rengini, sertliğini ve korunmasını iyileştirin
Tarımsal son ürünler için lezzet arttırıcı olarak çalışır: Karışım çözelti oranları 1: 500 ila 1: 1000. Odun sirkesi aşırı nitrojen seviyelerini önler, bitki metabolizmasını iyileştirir ve daha yüksek meyve şekeri seviyelerine katkıda bulunur.
Fotosentezi güçlendirin
Bitkilerin klorofil içeriğini arttırır.
Bağcılık ve tahıl mahsullerinde daha iyi verim sağlayan azaltılmış gübre veya diğer tarım kimyasalı hacmi
Yaprak spreyi: Bir ölçek odun sirkesini 200 birim suyla seyreltin ve ayda bir yapraklara püskürtün. Seyreltme oranı, sonraki uygulamalar için 300 kısım suya değiştirilebilir. Daha iyi alım ve gübre, herbisit ve böcek ilacı kullanımında% 50’ye kadar azalma sağlar
Toprağı Zenginleştirmek İçin Odun Sirkesinin Avantajları ve Faydaları:
Toprağın verimliliğini artırır: Ağaç sirkesini suyla (1: 200 rasyon – 1 ölçek odun sirkesi ve 200 ölçek su) seyreltin ve ekimden önce toprağa serpin. Uygulama her metrekare ekim alanı için bir litrelik çözümdür.
Bahçe toprağını zenginleştirin: Bitkileri ekmeden önce toprağı zenginleştirmek için bahçe toprağı yüzeyine 1 m²’ye 6 litre solüsyon oranında uygulamak için güçlü bir solüsyon 1:30 kullanın. Toprak kaynaklı bitki patojenlerini kontrol etmek için daha da güçlü bir 1: 5 ila 1: 10 oranını kullanın.
Diğer Avantajlar ve Faydalar:
Kompostlamayı kolaylaştırır: Giderek azaltılırken ve son ürünü iyileştirirken kompostlama süreçlerini iyileştirmenin yollarını arayan çiftçi ve ticari toprak kompost üreticisi sayısı giderek artmaktadır. Bir ölçek odun sirkesini 50 ölçek suyla seyreltin ve her gün kompost malzemelerine serpin. Bu, çeşitli faydalı mikropların biyolojik aktivitesini artırmaya yardımcı olur ve kompostlama sürelerini kısaltabilir.
Tohum Çimlenme: Çimlenme için tohumları besler (Tohum çimlenme vuruş oranını iyileştirir): Bir ölçek odun sirkesini 200 ölçek suyla seyreltin ve ardından tohumları 24 saat ıslatın. Önce odun sirkesine batırıldığında daha fazla tohum filizlenir
Odun sirkesinin tarım, hayvancılık ve insan kullanımı için faydalarını burada listelemek için çok fazla iddia var. Ancak, tarımda kullanılan sonlu kimyasallara bağımlılığı azaltırken, gıda üretiminde gelecekteki büyüme üzerinde en büyük etkiye sahip olacağını düşündüğümüz faydalar üzerinde yoğunlaşıyoruz.
Notlar:
“Seyreltme Suyu”, mevcut kimyasalı seyreltmek için kullanılan gerçek sudur. 500 kez seyreltildiğinde, odun sirkesi suyun küme değerini 1 / 3’e düşürebilir. Bu, suyun aktif hale geldiği ve bitkiler tarafından kolaylıkla emilebileceği anlamına gelir çünkü düşük salkım değeri olan su çok küçük bir kütledir. Bu kütlelerin her biri bir veya birkaç mineral elementi tutacaktır. Bu elementler bitkilere kolaylıkla alınabilir
Seyreltme oranı herbisitler için gübreye göre daha güçlü olabilir. Zirai kimyasalların veya sıvı gübrelerin konsantrasyonu, daha yüksek nüfuziyeti nedeniyle 500 kat seyreltilmiş bir odun sirkesi çözeltisinde seyreltilirse% 50 oranında azaltılabilir. Bu, tarımsal kimyasalların kullanımını büyük ölçüde azaltacaktır. Ancak alkali kimyasallarla kullanılmamalıdır.
Yapraktan uygulama için önerilen maksimum odun sirkesi miktarı 5-8 litre / ha’dır.
Toprak uygulaması önerilen maksimum miktarı% 50 artırabilir.
Hayvan Kullanımları ve Faydaları
Tavuk, Hindi, Devekuşu, Bıldırcın
Araştırmalar, kümes hayvanlarında yem takviyesi olarak odun sirkesi kullanıldığında tavukların gastrointestinal hastalıklarından sorumlu olan salmonella bakterilerinin yok edildiğini göstermiştir.
Sonuçlar:
(-) Tavuk yumurtası üretiminde, çiftçiler tavuklarının geliştiğini iddia ettiler
(-) Yumurtlama performanslarının arttığını iddia ettiler
(-) Daha iyi yetiştirme özelliklerine sahipti
(-) Kuluçka verimliliklerini geliştirdiler
(-) Ayrıca,
- Daha iyi tat
- Azaltılmış kolesterol içeriği
- Daha sert yumurta kabukları vardı
Uygulama
1: 500 ile 1: 600 arası oranlarda suyla karıştırılır (500 litre su ile 1 litre odun sirkesi). Odun sirkesi, su kümesini 1 / 3’e düşürür ve sindirim sistemindeki bakteri seviyelerini ayarlayarak, besinlerin suyun yem ve mineral elementlerinden emilimini iyileştirir.
Hayvancılık
Odun Sirkesi, kümes hayvanları ve koyun, sığır vb. Gibi diğer çiftlik hayvanları için uygundur. Odun Sirkesi, bitki özlerinden elde edilen tamamen doğal bir çiftlik hayvanı deodorantıdır. Cilde dost bitki kimyasalları kendilerini hayvanın vücudunda ve atıklarında kokuya neden olan maddelere bağlayarak onları etkili bir şekilde parçalayarak, emerek ve doğal bir asidik duruma dönüştürerek bakteri, virüs ve diğer kokuya neden olan patojenleri yok edip bastırır. Hayvan ve çiftlikte kokuya neden olan bakterilerin üretimini etkin bir şekilde kontrol ederek daha sağlıklı hayvancılık ve verim artışı sağlar. Sığır, aynı zamanda ahşap sirke söylenir : (a) geliştirilmiş et kalitesi , (b) doğurganlık oranı geliştirmek (c) artış süt üretimi (d) Yem verimliliğini artırın
Sonuç, hayvancılık için sağlıklı ve taze, iyi bakteri oluşturan bir ortam oluşturan, toksik olmayan ve kalıntı bırakmayan uyarıcı olmayan Koku gidermedir.
Uygulama
Çiftlik hayvanları yemi için takviye olarak Ağaç Sirkesi. 1: 200 ile 1: 300 arası oranlarda hayvan yemi ve suyla karıştırılır. Odun sirkesi, hayvanların sindirim sistemindeki bakteri seviyelerini ayarlayarak besin maddelerinin yemden emilimini artırabilir.
Gıda Endüstrisinde Ağaç Sirkesi Kullanım Alanları
Odun sirkesi, antimikrobiyal ve antioksidan özelliklerinden dolayı gıda endüstrisi için lezzet olarak büyük bir faydaya sahiptir, kendine özgü aroma verir ve yiyeceklerin korunmasını sağlar. Bu nedenle, ABD’deki çoğu yemek endüstrisinin duman aroması olarak odun sirkesi kullandığı için odun sirkesi uygulaması eskisinden çok daha geniştir. Ayrıca odun sirkesi uygulaması balık ve sebze konserveleri, peynir, acı sos, yiyecek atıştırmalıkları ve daha çok yemek aroması için de kullanılmaktadır.
Anti-Mikrobiyal
Odun sirkesinin et, balık ve diğer gıdalarda gıda koruması olarak rolü Amerika, Avrupa, Afrika, Avustralya ve Güney Amerika’da halihazırda uygulanmıştır. Ağaç sirkesi, anti-mikrobiyal içeriği, yani asit ve türevleri nedeniyle gıda muhafazası olarak kullanılabilir. Odun sirkesindeki fenolik bileşikler, antibakteriyel aktiviteye büyük katkı sağlar. Yüksek fenolik bileşik konsantrasyonu, bakteri büyümesinin engellenmesini artıracaktır.
Antioksidan
Odun sirkesi, gıda koruma ve tıbbi endüstrilerde rol oynayabilen uygun bir antioksidan bileşik kaynağıdır. Odun sirkesindeki fenoller, hidroksil gruplarından dolayı radikal süpürme kabiliyetleri nedeniyle çok önemli bitki bileşenleridir. Fenolik içerik doğrudan katkıda bulunabilir. Fenolün antioksidan kapasitesi vardır, bu nedenle herhangi bir üründe saklama süresini uzatmak faydalı olabilir.
Eczacılık ve Kozmetik Sektöründe Ağaç Sirkesi
Odun sirkesi ürünleri koku giderici, sabun, güneş kremi, sterilize edici ajan, kepek, anti-alerji ve egzama gibi cilt hastalıklarında, uyuz, atopik dermatit ve diğer cilt hastalıklarında tedavi için anti-mikrobiyal ajan olarak geliştirilebilir.
Ahşap Koruyucu
Odun sirkesi, termit işçisine, Odontotermessp’e ve çizgili etli böcekler olan Ferrisiavirgate’e karşı pestisidal aktiviteye sahiptir. Bazı araştırmalar, odun sirkesinin, ahşap yapılar ve diğer ahşap ürünlerden termitler hariç, termitisit için değerli bir madde olabileceğini göstermektedir. Ağaç sirkesi, termitisidal aktiviteye sahip olmasının yanı sıra, özsu lekelenen mantarlara (Ophiostoma flexuosum, Ophiostoma tetropii, Ophiostoma polonicum ve Ophiostomaips) karşı mantar büyümesini inhibe edebilir.Bu çalışmada, odun sirkesi bileşiklerinin mantar büyümesini inhibe ettiği bildirilmiştir.